Общинската избирателна комисия ще проведе днес извънредно заседание заради постъпил

...
Общинската избирателна комисия ще проведе днес извънредно заседание заради постъпил
Коментари Харесай

ОИК-София заседава днес по сигнал срещу кмета Васил Терзиев

Общинската изборна комисия ще организира през днешния ден изключително съвещание поради постъпил сигнал против кмета на столицата Васил Терзиев . Пред „ БНР “ ръководителят Полина Витанова изясни, че той е за несъответственост на заеманата от него позиция според Закона за локалното самоуправление и локалната администрация /ЗМСМА/. 

В сигнала се твърдяло, че Васил Терзиев към момента имал дялово присъединяване в комерсиално сдружение , което опонира на нормативната уредба. Заседанието на Общинската изборна комисия в София ще се организира в 13:00 часа. След това протокол от него ще бъде качен на уеб страницата на ОИК. 

Тогава ще стане ясно и кой е подателят на сигнала и какъв тъкмо е той. 

Полина Витанова изясни, че Васил Терзиев би трябвало в 30-дневен период от избирането си за кмет да е подал искане за излизане от въпросното комерсиално сдружение. Затова той би трябвало да е уведомил документално и Общинската изборна комисия. И Васил Терзиев имал подадено съобщение в посочения период

Оттук насетне комисията би трябвало да откри дали той в действителност е подхванал нужните дейности за преустановяване на своето дялово присъединяване. Затова и комисията щяла да изиска нужните документи, с цел да откри дали Васил Терзиев е спазил буквата на закона. В 3-дневен период ОИК би трябвало да излезе и със мнение по въпроса

Ако Терзиев в действителност към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение, неговите пълномощия като кмет ще бъдат прекъснати . Ако това не е по този начин, тогава въпросният сигнал не е състоятелен. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР