Общинската администрация в Исперих организира безплатни гинекологични и кардиологични профилактични

...
Общинската администрация в Исперих организира безплатни гинекологични и кардиологични профилактични
Коментари Харесай

Община Исперих организира безплатни прегледи за здравно неосигурени хора

Общинската администрация в Исперих провежда безвъзмездни гинекологични и кардиологични профилактични прегледи за здравно неосигурени лица, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Дейностите се извършват по план "Социално-икономическа и просветителна интеграция на етническите малцинства в община Исперих ", финансиран от Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ". Проектът цели повишение качеството на живот, общественото включване и понижаване на бедността при най-маргинализираните общности на територията на общината.

200 неосигурени лица ще бъдат изследвани за сърдечно-съдови болести от кардиолозите доктор Тоня Христова и доктор Ареф Шакиба в МБАЛ - Исперих. Прегледът ще включва и електрокардиографска диагностика. 100 дами без платени здравни осигуровки ще могат да се прегледат и изследват при акушер-гинеколога доктор Танер Кьосев. Безплатният обзор ще се състои от физикално проучване, ултразвукова диагностика на органите в дребния таз и цитонамазка за скрининг на рака на маточната шийка. При разкриване на болести, на пациентите ще бъдат предписани съответните лекарства, а при нужда ще бъдат ориентирани към лечебни заведения и експерти за следващо лекуване. Медицинските прегледи ще се проведат на групи от по 20 индивида.

За установяване на деня и часа на прегледа искащите да вземат участие в акцията би трябвало авансово да се запишат, прецизират от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР