Общината Поморие ще участва в конкурса за концесионер на плажа

...
Общината Поморие ще участва в конкурса за концесионер на плажа
Коментари Харесай

Общината иска на стопанисва плаж Поморие-изток

Общината Поморие ще взе участие в състезанието за концесионер на плажа " Поморие-изток " , оповестиха от пресцентъра на локалната администрация.

След като Министерството на туризма разгласи конкурс за установяване на нов концесионер на плажа, Общината е закупила конкурсна документи и ще се включи в откритата процедура да стане концесионер.

" Плаж " Поморие-изток " е един от най-посещаваните плажове в Поморие. Той е ситуиран на една от най-атрактивните улици в града - ул. " Крайбрежна ".
По думите на кмета на града Иван Алексиев плажът е желано място, както от гостите, по този начин и от поморийци, а участването в процедурата е за да се отбрани ползата на локалните поданици и живущите на крайбрежната улица.

Предложението на кмета на града беше утвърдено единомислещо през днешния ден на сесията на Общинския съвет.

Морският плаж е с дължина на бреговата линия 2 330 метра. Активната плажна повърхност на обекта на концесията е площта, която се употребява за реализиране на наложителните действия, за слагане на преместваеми обекти и за разполагане от посетителите на морския плаж на платени и неплатени (лични) плажни такъми.

Конкурсът ще се организира на 8 октомври 2018 година в постройката на Министерството на туризма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР