Община Враца тегли нов заем, стана ясно на днешната сесия

...
Община Враца тегли нов заем, стана ясно на днешната сесия
Коментари Харесай

Община Враца тегли нов кредит

Община Враца тегли нов заем, стана ясно на днешната сесия на локалния парламент.
По време на съвещанието сенаторите дадоха позитивния си избор кметският екип да изтегли заем в размер на 5 200 000 лева от ФЛАГ. Средствата ще бъдат ориентирани към общинското сдружение „ Тролейбусен превоз “. Парите ще бъдат за заплащания по подписани контракти. До момента общата стойност на подписаните контракти, касаещи сдружението, са в размер на 27 785 341.22 лв. с включен Данък добавена стойност. Извършените заплащания от Управляващия орган на ОПОС към Община Враца са на оптималната позволена стойност в размер на 20 800 000 лв.. За обезпечаване на междинните и дефинитивни заплащания е нужен паричен запас, в размер до 5 200 000 лв., който общината не може да обезпечи с бюджетни средства. По тази причина от кметския екип са потърсили друга опция за обезпечаване на нужните средства за разплащане на контрактуваните действия по плана.
Мостовото финансиране е кратковременен заем /обикновено за период до 1 година/, който се употребява краткотрайно като „ мост “ до даването на по-дългосрочен вид финансиране. Мостовото е тип предплатено финансиране на даден план по европейски или национални стратегии. Погасява се с постъпване на безвъзмездната финансова помощ, утвърдена по отношение на осъществяването на плана. Това е и повода тези заеми да са носители на доста по-ниски равнища на риск.
"Общинска администрация-Враца ще постави всички старания заемът да бъде погасен до края на календарната 2022 година ", безапелационен е кметът Калин Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР