Община Ветово е взела решение и всички кметове, заместник-кметове и

...
Община Ветово е взела решение и всички кметове, заместник-кметове и
Коментари Харесай

Ветовските кметове и общински съветници даряват заплатите си за пострадалите в Турция

Община Ветово е взела решение и всички кметове, заместник-кметове и общински съветници да дарят по една заплата. “Опитваме се да дадем образец, сигурен съм, че доста груги ще ни оследват ”, сподели кметът доктор Мехмед Мехмед. Веднага след земетресенията екип от Община Ветово, дружно с кмета, е отпътувал за Истанбул с концепцията да подкрепи организационно акцията, която стартира в първите часове след нещастието. Те са координирали работата в община Авджълар, с която Ветово е побратимена.

Само за ден след оповестяване на акцията за набиране на помощи във Ветово съумяха да се провеждат, събраха нужните неща като топли зимни облекла, одеала и храни и през вчерашния ден беше пратена първата пратка за южната ни съседка. Помощи не престават да се събират в постройката на Община Ветово. От там разясниха, че който има опция е най-добре да изпраща пари, тъй като те стигат най-бързо и елементарно

Има хора, които желаят да дарят пари. Те се упътват по-какъв метод може да го създадат. Има разкрити сметки към Организацията за крисизни ситуациии в Тутции, има сметки и към посолството на Република Турция, Главно мюфтийство и Движението за права и свободи. Пари в Общината не се събират.

Има запитвания и от жители за това да заминат като доброволци, само че кметът Мехмед разясни, че турската страна за момента ще разчита на подготвени и добре готови хора за такива интервенции.

Кампанията по набиране на помощи е безсрочна и ще продължи до момента в който хората имат потребност, безапелационен бе кметът на Ветово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР