Община Варна започва реализирането на още един социален проект, който

...
Община Варна започва реализирането на още един социален проект, който
Коментари Харесай

Започва ремонт на Кризисния център за деца и Приюта за бездомни

 Община Варна стартира реализирането на още един обществен план, който включва ремонт и съоръжение на двата блока, в които сега се обитава Приютът за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица и Кризисният център за деца. Управляващия орган на Оперативна програма " Региони в напредък “ 2014-2020 към този момент е одобрил за финансиране предлагането " Подобряване на обществената инфраструктура в гр.Варна “, който е част от капиталовата стратегия на общината, оповестяват от дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии “.

Проектът е на стойност 3,3 млн. лева, от които безплатна финансова помощ в размер на 2,8 млн. лева, а останалите средства са личен принос. Основната цел е възстановяване на изискванията за даване на обществените услуги за потребителите. Предвижда се главен ремонт на постройката, възстановяване на енергийните характерности, обезпечаване на налична архитектурна среда. Модернизираният обект ще даде опция за използване на модерни подходи в работата с целевите групи. Повлияни от резултатите от плана ще бъдат деца от фамилии с домашно принуждение или занемаряване, деца отпаднали от просветителната система, деца с дефицити, бездомни и обществено слаби лица и други До момента по плана са оповестени тръжните процедури за избор на реализатори на инженеринга и на строителния контрол.

Това е следващият обществен план, който Община Варна осъществя с европейско финансиране. Другите са - създаване на Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция, както и на Дневен център за поддръжка на лица с деменция и техните фамилии. Разкрит ще бъде и Дневен център за лица с множествени увреждания. Подписан е и контракт за патронажна грижа за 495 лица обществена здравна интегрирана услуга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР