Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст

...
Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст
Коментари Харесай

Във Варна търсят доброволци между 16 и 29 години за лятото

Община Варна започва акция за набиране на младежи на възраст сред 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в локални неправителствени организации и институции в следните сфери - екология; изкуство; култура; запазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; обществени действия и други,научи Moreto.net

Регистрираните в Младежката доброволческа работа ще бъдат ангажирани през интервала юли - септември в неправителствена организация, съгласно декларираните авансово ползи, от 4 до 6 часа дневно, 5 дни седмично. Те ще получават средства за дневни разноски и уверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “.

Организациите, които желаят да работят с доброволци, би трябвало да са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Те би трябвало да заявят документално желанието си да работят с младежите и да опишат дейностите, които ще правят. Тези заявки се подават в деловодството на Община Варна.

Желаещите да упражняват доброволчески труд в областта на културата, запазване на историческото завещание, медийното обслужване, ще имат опция да натрупат професионален опит в определена от тях институция в рамките от 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през месеците юли и август, без да получават средства за дневни разноски.

Крайният период за подаване на заявки е 24 юни.

Формуляри на доброволци се одобряват на e-mail: [email protected] .

На 30 юни, четвъртък, от 17.00 ч. в зала 17 на Младежкия дом ще се организира среща сред доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределение на доброволците по действия.

Повече информация на адрес: www.varnanamladite.com.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР