Община Варна прехвърли акциите си в Пловдивския панаир на дружеството

...
Община Варна прехвърли акциите си в Пловдивския панаир на дружеството
Коментари Харесай

Варна даде частта си от Пловдивския панаир на Георги Гергов |

Община Варна трансферира акциите си в Пловдивския панаир на сдружението на предприемача Георги Гергов " Пълдин туринвест ", заяви БНР. Предложението е внесъл кметът Иван Портних, който безрезултатно стори същото през октомври.

" За " апортирането са дали своят вот 28 общински съветници (от ГЕРБ), " срещу " са били 15 (от " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Възраждане " ), " въздържал се " - петима.

" Пълдин туринвест " е главен притежател на панаира с 50,3% в този момент, а след нарастването на каузи ще има 79,3%.

25% от " Пълдин инвест " държи община Пловдив, останалите са на Гергов.

25% от " Международен панаир Пловдив " АД са на страната посредством Министерството на икономиката, останалите са на " Пълдин туринвест ".

С решението си от през днешния ден варненските съветници упълномощават кмета Иван Портних да предприеме и извърши всички нужни в действителност и правни дейности по осъществяването на решението.

Съветникът Николай Капитанов от " Демократична България " разгласи, че ще търсят помощта на регионалния шеф за проверка на решението. От партия " Възраждане " възнамеряват да се причислят, а съветниците от Българска социалистическа партия окачествиха решението като " срамно ", написа още БНР.

Варна се снабди с 29% в панаира от икономическото министерство по време на ръководството на Божидар Лукарски след решение на кабинета " Борисов 2 ", напомня " Капитал ". Това беше по-голямата част от държавния дял, разграничен на две - 20.63% за Пловдив и по-големият дял за Варна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР