Община Варна е предложила алтернативни варианти за тренировка на клубовете

...
Община Варна е предложила алтернативни варианти за тренировка на клубовете
Коментари Харесай

Предложиха варианти за тренировки след временното затваряне на басейн „Приморски“ във Варна

Община Варна е предложила различни разновидности за подготовка на клубовете по водна топка и синхронно плуване, поради краткотрайно затваряне на един от басейните в ПК " Приморски " - " Алекси Алексиев ". По време на  работна среща с родители и представители на всички клубове в комплекса, е препоръчан вид за унищожаване на коридорите в закрития басейн „ Д-р Любен Лазаров ", с цел да могат да бъдат провеждани тренировки водна топка и синхронно плуване. Представителите на клубовете по водна топка обаче са отказали.

Това стана ясно на конференция с представители на общината. По време на брифинга те припомниха, че Община Варна напълно поема издръжката на спортните бази и покрива всички разноски по употреба на плувните уреди. Спортните клубове ги употребяват безусловно безплатно. Таксите, които родителите заплащат за тренировки на децата, не влизат в общината, а отиват непосредствено в съответните клубове.

Годишната профилактика на басейн " Алекси Алексиев " е почнала на 1 октомври, като по график той е трябвало да бъде отворен на 14.10. Междувременно, поради икономическата рецесия и тройно увеличените цени на препаратите за обработка на водата, компанията, която ги доставя, е прекратила контракта си с общината.

От Оперативна програма " Спорт Варна " незабавно са инициирали нова социална поръчка по Закон за обществените поръчки за избор на снабдител на препаратите. Ако поръчката не бъде обжалвана, минимумът за избор на реализатор е към два месеца. Венцислав Младенов напомни още, че годишната прехрана на плувен комплекс " Приморски " е към 4 млн. лева, като за препарати се заделят към 200 000 лв.. С новите цени сумата, нужна за химикали, ще стане към половин милион лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР