Община Варна да се ангажира с довършването на физкултурния салон

...
Община Варна да се ангажира с довършването на физкултурния салон
Коментари Харесай

Община Варна ще се ангажира с довършването на салона на СУ „Найден Геров“

Община Варна да се ангажира с довършването на физкултурния салон на СУ „ Найден Геров “. Като за задачата първо се направи оценка на положението на постройката, остойностят се нужните довършителни работи и се организира нужното координиране с Министерството на младежта и спорта. Това предложение на един от членовете на учебното настоятелство на школото поддържа комисията по юношески действия и спорт, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Съветниците се сплотиха към мнението, че ограничения по довеждане докрай на салона би трябвало да се подхващат час по – скоро, тъй като положението му се утежнява непрекъснато, изключително след бурята през ноември предходната година. Ако нещата продължат да се развиват с тези темпове, скоро може да не остане нищо от издигнатото, разясниха в комисията. Това постанова в най – къси периоди администрацията да изготви КСС и да се направи предложение за залагане на сумата в общинския бюджет, тъй че да могат да се осъществят действителни дейности.

Според зам. - кмета Диан Иванов собствеността на земята е общинска, а би следвало и на постройката. По думите му няма основателна причина да се чака да завърши правосъдното произвеждане против изпълнителя, строил салона. Цялата процедура може да се проточи години, а такова време няма.

Водим диалози с Министерството на спорта, компанията реализатор е подготвена да сключим тристранно съглашение сред Община Варна, тях и Министерството, с цел да решим заварения проблем с незавършения ремонт. Могат да се търсят решения, има предпочитание за съглашение, приказваме и с Министерството в търсене на правно издържана форма, тъй че да се съблюдава законът, само че и бързо да се реши въпросът, стана ясно от думите Иванов.
Наскоро родители от учебното заведение алармираха за рисковата сграда, която претърпя съществени провали след бурята през ноември предходната година. Считат, че положението й съставлява сериозен риск за децата и е належащо да се вземат по – съществени ограничения за обезопасяването й. В момента към нея има опънати само ограничаващи ленти, които сигурно не са задоволителна преграда за учениците и може да настъпи случай, считат родителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР