Община Троян е отпуснала безлихвен заем от 100 000 лева

...
Община Троян е отпуснала безлихвен заем от 100 000 лева
Коментари Харесай

Община Троян отпусна 100 000 лв. заем на болницата в града

Община Троян е отпуснала безлихвен заем от 100 000 лв. на Многопрофилната болница в града, с цел да може лечебното заведение да покрие разноските си за издражка до приемането на бюджетите на министерството на опазването на здравето и Националната здравно-осигурителна каса.

Заемът е провиснал с решение на общинския съвет в Троян. Парите ще бъдат потребление за покриване на по-високите сметки за електричество и пропан – бутан. 

Според шефа на болничното заведение доктор Пенко Бамбов през декември 2020 година сметката за електричество е била малко над 9300 лв., а същия месец на предходната година е била малко над 15 200 лв. или растеж от 61%. Толкова е и нарастването за отопление. Д-р Бамбов добави, че болничното заведение към момента не е получила дотациите от здравното министерство и се постанова януари и февруари да работи единствено с одобрените от здравната каса предели по клинични пътеки.

По тях месечният доход е 310 000 лв., като 280 000 от тях са за фонд „ работна заплата “. Затова средствата за останалите разноски не доближават.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР