Община Тервел ще подкрепи със стипендии през новата учебна 2022-2023

...
Община Тервел ще подкрепи със стипендии през новата учебна 2022-2023
Коментари Харесай

Община Тервел ще подкрепи със стипендии бъдещи лекари и рехабилитатори

Община Тервел ще поддържа със стипендии през новата образователна 2022-2023 година студенти по медицина, здравна химия, както и бъдещи медицински сестри, рентгенови и клинични лаборанти, рехабилитатори, оповестяват от кметската администрация.

Стипендията е в размер на 400 лв. месечно и общината ще я изплаща в интервала от 15 септември до 30 юни на академичната година. Финансовият тласък е измежду ограниченията, които общината подхваща за намаляване на недостига от фрагменти в здравните заведения.

Стипендиантите се задължават след дипломирането си да работят в общински звена за периода, в който са получавали паричните средства, показват от кметската администрация. Ако младите експерти откажат да сключат трудов контракт, ще би трябвало да върнат стипендиите в цялостен размер дружно с лихвата.

За финансовия тласък могат да аплайват студенти по медицинските специалности в постоянна или задочна форма на образование във висши образователни заведения в България, които са упълномощени от Националната организация за оценяване и акредитация. Крайният период за подаване на документите е 31 август, след който общината ще дефинира стипендиантите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР