Община Свищов подготвя сделка за 1,4 млн. лв. За сумата

...
Община Свищов подготвя сделка за 1,4 млн. лв. За сумата
Коментари Харесай

Община Свищов си купува дискотека за 1,4 млн. лв.

Община Свищов приготвя договорка за 1,4 млн. лева За сумата общинският съвет и кмета на града считат да закупят някогашната огромна зала на кино „ Алеко “, която сега се употребява за дискотека, сигнализират от партията на Татяна Дончева, " Движение 21 ".
Сградата е с обща застроена повърхност от 1200 кв. м., а общината е подготвена да заплати колосалната за Свищов сума от 600 ерво/кв. м.
Целта на покупката, съгласно импортираното в Общината писмо, е да се задоволи потребността от придобиване на огромна зала за осъществяване на общински и други културни мероприятия. Не излиза наяве обаче каква ще е нужната сума, която ще би трябвало да бъде платена за ремонт на постройката.
„ Възмутени сме от цинизма, който общинският съвет на Свищов и кмета Генчо Генчев демонстрират сега. В града няма родилно поделение, локалната болница е със отговорности и в неустойчиво положение, а самата Община има задължения в размер на 20 млн. лева Икономиката в града е в цялостен колапс и все пак, Оценка за съвместимост се готви да прави великодушни подъръци.Ситуацията даже е още по-абсурдна, защото притежателят на парцела – Едноличен търговец „ Деница-Тодор Тодоров “ има неплатени отговорности към Община Свищов в размер на 300 000 лева “, съобщи организационния секретар на „ Движение 21 “ Лидия Чорбанова.
Скандалното предложение минава без обструкции през три непрекъснати общински комисии.
От „ Движение 21 “ упорстват за моменталното прекъсване на договорката, която би ощетила жителите на гр. Свищов, приключва позицията на партията.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР