Община Стара Загора бе домакин на Технически семинар-обучение с водещи

...
Община Стара Загора бе домакин на Технически семинар-обучение с водещи
Коментари Харесай

Технически семинар-обучение по пътна безопасност се проведе в Стара Загора

Община Стара Загора бе хазаин на Технически семинар-обучение с водещи специалисти в областта на пътната сигурност, взаимна самодейност на Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП) и Защитена местност България.

„ Това е едно доста значимо събитие, на което с удовлствие сме сътрудник. Причината, не е единствено че водим ползотворна връзка с Европейския център, само че и тъй като Община Стара Загора съществено и отговорно се отнася към тематиката “, сподели при откриването на семинара отрасловият зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов. Той акцентира, че всяко събитие, обвързвано с сигурността и опциите за възстановяване на превоза, е с висока добавена стойност и от първостепенно значение.

„ За мен е значимо, че имаме опцията точно в град като Стара Загора да дадем началото на редица сходни образования. Като един виновен сътрудник Общината деликатно търси решения на проблемите без да отхвърля, че такива има. Приветстваме това. Благодаря на всички участници за виновната позиция и интереса “, обърна се към присъстващите Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики. Тя акцентира, че този вид семинари са стъпка в посока понижаване на травматичните събития по пътищата.

По време на събитието бяха обсъждани проблеми и провокации, както и постоянно допускани неточности при направата и осъществяването на Генералните проекти за организация на придвижването. Лектор по тематиката бе инж. Димитър Кирилов. За надзор на качеството на пътните знаци и маркировка, с включено практическо образование за това по какъв начин да се разпознават некачествените материали, приказваха проф. Дарко Бабич и инж. Андрия Новакович.

Инж. Георги Георгиев даде информация за електронните пътни знаци с изменящи се известия (VMS), както и последните новости при стандарт БДС EN 12966-1. По тематиката за ревизия и одит по пътна сигурност и по какъв начин да ги прилагаме на локално равнище – приказва Диана Русинова.

В края на събитието, Община Стара Загора бе отличена с плакет и Грамота от ЕЦТП за особени заслуги и принос към развиването и одобряването на транспортните политики и пътната сигурност на Република България.

Участие в семинара, с изключение на домакините от Стара Загора, взеха и представители на ОД Министерство на вътрешните работи Хасково, Кърджали, Кюстендил, Русе, Ловеч, Перник, Плевен, Смолян, Бургас и други, на Областно пътно ръководство, общински и държавни специалисти по тематиката с пътната сигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР