Община Смядово приюти първите бежанци от Украйна, съобщи за БТА

...
Община Смядово приюти първите бежанци от Украйна, съобщи за БТА
Коментари Харесай

Смядово приюти първите бежанци от Украйна

Община Смядово приюти първите бежанци от Украйна, заяви за Българска телеграфна агенция заместник-кметът на общината Иван Кюркчиев. Той изясни, че късно нощес в града са пристигнали 14 индивида, от които шестима възрастни и осем деца. Най-малкото дете е на седем месеца, има и близнаци - на година и три месеца. Всички те са от региона на Одеса.

Бежанците са настанени в ремонтираната неотдавна детска градина. Сградата е с централно отопление. Общината обезпечава и изхранването им. „ Стараем се да им предоставим всичко належащо, с цел да се почувстват като вкъщи си в Смядово. Хората са доста наплашени, страхът се чете в очите им “, сподели Кюркчиев.

Той добави, че е оповестена и дарителска акция за набиране на пакетирани хранителни артикули, хигиенно-санитарни материали. Продуктите могат да се доставят в постройката на общинската администрация в Смядово и в постройката на БЧК в Шумен. Събират се и парични средства по сметката на община Смядово, които ще бъдат предоставени на хората, с цел да имат опция сами да си напазаруват.

Кюркчиев сподели още, че към този момент има оферти от работодатели в Шумен за обезпечаване на работа на пристигналите в Смядово бежанци. Очаква се скоро да дойдат и техни родственици. Сградата е огромна, там може умерено да настаним 50-60 индивида, добави заместник-кметът на Смядово.

ТЕМА преди 11 минути 83 преди 21 минути 1117 преди 23 минути 306
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР