Еманюел Макрон и Олаф Шолц обсъдиха Китай на неофициална вечеря

...
Еманюел Макрон и Олаф Шолц обсъдиха Китай на неофициална вечеря
Коментари Харесай

Макрон и Шолц съгласуваха позициите си относно Китай


Еманюел Макрон и Олаф Шолц разискаха Китай на неофициална вечеря в Париж, преди държавното посещаване на китайския президент Си Дзинпин, съобщи Агенция Франс Прес.

Елисейският замък е предложил на немския канцлер да се причисли към тристранна среща сред френския президент, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен и Си Дзинпин.

Идеята е била да се повтори форматът от 2019 година, когато Еманюел Макрон предложения канцлера Ангела Меркел и Жан-Клод Юнкер, предшественика на Фон дер Лайен, на замяна на отзиви с китайския си сътрудник в Париж.

Но Олаф Шолц не можа да одобри, защото към този момент имаше планувано пътешестване до Латвия и Литва.

Волфганг Бюхнер, представител на канцлерството, удостовери пред пресата в Берлин, че дневният ред е бил " закрепен от дълго време " и че вследствие на това въпросът за немското присъединяване в действителност не е зародил.

Вечерята сред водачите, съпроводени от съпругите си, им послужи като конгрес за реализиране на единодушие по китайските въпроси.

Вечерята беше показана като " частна " от Елисейския замък. Но няколко публични фотоси на двете двойки, все по този начин усмихнати, бяха оповестени по-късно в обществените мрежи, в това число една, споделена по едно и също време от самите водачи. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР