Община Сливен ще поеме ежеседмичното тестване на персонала /около 200

...
Община Сливен ще поеме ежеседмичното тестване на персонала /около 200
Коментари Харесай

Община Сливен поемa ежеседмичното тестване на персонала от социалните домове

Община Сливен ще поеме ежеседмичното тестване на личния състав /около 200 души/ от обществените домове от резидентен вид. Това разгласи през днешния ден кметът Стефан Радев на конференция по отношение на епидемиологичния гърмеж в Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост - населено място "Качулка ", където с позитивен тест за ковид са 54 души, от които 12 консуматори и 42 души личен състав.

Практиката до момента е била РЗИ да прави тестване на личния състав един път месечно, като към този момент те ще бъдат тествани и през останалите три седмици от месеца. Общината ще подписа контракт с бургаска лаборатория, които ще вършат пул проби.
Към днешна дата няма нови случаи на ковид в този дом. Хипотезите за влизането на болестта там са две - посредством чиновник или консуматор, въпреки че са спрени свижданията. Много от настанените в дома се транспортират до лечебни заведения и по този начин имат допир със инфектирани.

Има интерес към оповестените от община Сливен работни места за три медицински сестри и седем хигиенисти за Дома "Качулка ", заяви заместник-кметът Пепа Чиликова. От работещите там близо 100 души, на работа все още са една трета. За потребителите се грижат три медицински лица - две медицински сестри и един фелдшер.

Назначена е терапия на потребителите с позитивен тест, доставени са били нужните медикаменти. Няма затруднения в положението им. Една жена е приета в болница. Не всички са тествани и следва проучването им. Днес ще бъде осъществена цялостна стерилизация към блоковите пространства на дома, в общите елементи на постройките и в проблематичните точки в близките села.

Седем са днешните позитивни проби в община Сливен, като заразяването е дифузно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР