Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в

...
Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в
Коментари Харесай

Община Русе започва набирането на проектни предложения по Програма „Култура“ 2023

Община Русе афишира конкурс за финансиране на планови оферти в региона на изкуствата и културата в две съществени посоки:

• Международни фестивали в региона на изкуствата (максимален размер на финансиране 12 000 лева.);

• Творчески планове в региона на изкуствата и културата (максимален размер на финансиране 5 000 лева.).

През 2023 година по предложение на Обществения съвет за просвета при Община Русе Общинският съвет одобри някои промени в правилника на Програма „ Култура “.

Променен бе срокът за оповестяването й – не по-късно от края на февруари на настоящата година. По този метод културните оператори ще имат задоволително време за осъществяване на своите планови действия. Така ще се избегне изчакването на приема на републиканския бюджет, който тази година също ще се забави. Крайният период за отчитане на активността по програмата също е изменен – от 10 декември на 1 декември.

Максималният размер за финансиране на дребните креативен планове се усилва от 4000 на 5000 лева Промяна има и в размера на личния принос на кандидатстващите организации – от 30% той става 20%.

Новият устав ще разреши на искащите да вземат участие в програмата с планове с бюджет до 2000 лева да бъдат освободени от лично съфинансиране.

Кандидатите, които получават междинна оценка под 50% от оптимално допустимия брой точки, отпадат от класирането. До момента този % бе 30.

Ежегодно Програма „ Култура “ на Община Русе поддържа русенската общност в основаването на културни артикули. През миналата година в границите на програмата са финансирани 28 плана на културни организации от обществения, частния и неправителствения бранш на обща стойност 110 000 лева

Крайният период за присъединяване в конкурсната стратегия е 30 март, като документите следва да се подават в Деловодството на Община Русе. Съгласно правилника на Програма „ Култура “ е допустимо документи за кандидатстване да се изпращат и по електронен път на е-мейл [email protected], като наложителното условие е съществуването на електронен автограф.

Необходимите документи за кандидатстване и правилникът на Програма „ Култура “ са оповестени на уеб страницата на Община Русе в раздел „ Култура “ на следния линк: https://obshtinaruse.bg/programa-kultura.

Информационен ден, разясняващ изискванията за кандидатстване, ще се организира на 7 март от 11 ч. в зала „ Култура “ (ул. „ Цариброд “ №3).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР