Община Пловдив започна проверка на фирмата, обслужваща електрически , която

...
Община Пловдив започна проверка на фирмата, обслужваща електрически , която
Коментари Харесай

Пловдивчани са ползвали тротинетки без разрешително

Община Пловдив стартира инспекция на компанията, обслужваща електрически, която бе разположила нелегално на територията на града десетки от транспортните средства. Поради липса на позволение оборудванията бяха спрени от употреба до споразумяване на документите. Освен това, не е показан и признат правилник за тяхното потребление. Това е открила инспекция на Пловдивския общински инспекторат, разпоредена от кмета Здравко Димитров.
На 28.09.20 година по e-mail община Пловдив е получила уведомително писмо за проектите на компанията за пускане на активност в града, без да са подхванати някакви следващи административни стъпки за издаване на разрешителни, регламентиращи активността. “Пловдив има потребност от различни и екологични способи на напредване, ние поддържаме този тип услуга и ще се радваме да я предоставим за прилагане на пловдивчани, само че разпоредбите важат за всички и би трябвало да бъдат спазвани.
 Ограничават скоростта на всички електрически тротинетки Ограничават скоростта на всички електрически тротинетки
Всички електрически тротинетки би трябвало да развиват скорост до 25 км/ч. Това е едно от условията към вносителите с направените поправк...
Предстои среща с представители на компанията, с цел да бъдат обяснен и техните планове и събитията за нелегално подхванатите от тях дейности и да намерим решение ”, разяснява кметът Здравко Димитров. За от общинската администрация обясниха, че чиновници на Пловдивския общински инспекторат са направили инспекция на компанията, стопанисваща електрическите тротинетки, откакто няколко десетки транспортни средства са били ситуирани в централна градска част - на Главната улица и в Цар Симеоновата градина. Това са напълно пешеходни зони и са неразрешени за каране на колела, тротинетки, скутери. Тротинетките са били разполагаем на жителите за няколко часа - до момента в който се откри, че компанията не разполага с позволение от община Пловдив да се прави сходна активност. На компанията е формиран констативен протокол, от страна на Пловдивския общински инспекторат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР