Община Пловдив подписа договор за изграждане на 74 социални жилища,

...
Община Пловдив подписа договор за изграждане на 74 социални жилища,
Коментари Харесай

Община Пловдив ще изгражда 74 социални жилища

Община Пловдив подписа контракт за създаване на 74 обществени жилища, оповестиха от пресцентъра на общината.

Заместник-кметът по обществени действия Георги Титюков и шефът на компанията реализатор Атанас Драндаров са подписали контракт за построяването на 74 обществени жилища на улица "Владая " 6. Те ще бъдат издигнати и обзаведени по Проект "Изграждане на обществени жилища в град Пловдив ". Общата стойност на плана е 7 165 650,82 лева с Данък добавена стойност, като средствата са 100 % безплатна финансова помощ.

40 жилището от общо 74-те ще бъдат едностайни с повърхност към 40 кв. метра и за един жител. Ще има още 22 двустайни жилището, 8 тристайни и 4 четиристайни, които са предопределени за многодетни фамилии. В плана е планувано също и построяването на административно помещение за 4 работни места, санитарно и складово помещение от 80 квадратни метра, както и паркинг за 18 автомобила, пояснил Георги Титюков.

"С построяването на тези жилища продължаваме обществената политика на Община Пловдив, ориентирана към най-уязвимите групи. Там ще бъдат настанени хора, останали без покрив над главата, както и такива, живеещи в доста неприятни битови условия, в пренаселени жилища и лица с увреждания. Настаняването в такова жилище ще им даде опция за избран период, когато са без или с ниски приходи, да не мислят за наеми. Уверен съм, че графикът за строителство ще бъде спазен и след 2 години жилищата ще имат своите първи жители ", е декларирал кметът Здравко Димитров, който също е участвал на подписването на контракта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР