Община Пловдив отделя 800 хил. лв. за облагородяването на дворните

...
Община Пловдив отделя 800 хил. лв. за облагородяването на дворните
Коментари Харесай

Преобразяват дворове на училища и детски градини в Пловдив с 800 000 лева


Община Пловдив отделя 800 хиляди лева за облагородяването на дворните пространства в учебните заведения и детските градини. Образователните институции могат да аплайват с планове и минимално съфинансиране.

За девета поредна година детските градини ще имат опция да получат финансиране за облагородяване на дворни пространства, за създаване и въвеждане в употреба на нови площадки за игра или настоящ ремонт на съществуващи, за узаконяването им. От тази година може да се кандидатства и за ограничения за обезпечаване на налична среда и за настоящ ремонт на физкултурни салони.

През миналите 8 години (2015-2022) са построени близо 300 нови детски площадки на обща стойност близо 2 млн. лева

През актуалната календарна година се осъществя и програмата за облагородяване на учебните дворни пространства, планиране и създаване на нови спортни площадки и/ или ремонт и узаконяване на съществуващи такива. Предвидените средства от бюджета на Община Пловдив за финансиране на програмата за 2023 година са 600 000 лева Програмата работи към този момент четвърта година, а новото за тази е, че може да се кандидатства и с планове за налична среда и главен ремонт на санитарни възли. До момента по тази стратегия са изразходвани средства от общинския бюджет на стойност 1 237 687,65 лева за създаване, поправяне и узаконяване на 30 спортни площадки и облагородяване на 9 дворни пространства в общо 33 общински просветителни институции.

„ Община Пловдив продължава целеустремено да влага в учебните заведения и детските градини, с цел да усъвършенства образователната среда. За да има качествено обучение е значимо да има модерни просветителни стратегии и нови учебници, само че не е по-малко значима е физическата среда, в която децата ни прекарват по-голямата част от деня “, допълва  заместник-кметът Стефан Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР