Община Пловдив и Областната дирекция на МВР ще продължат да

...
Община Пловдив и Областната дирекция на МВР ще продължат да
Коментари Харесай

Разширяват видеонаблюдението в Пловдив

Община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще продължат да работят взаимно за обезпечаване на сигурността и сигурността на жителите. Това заявиха по време на първата си среща кметът инж. Иван Тотев и шефът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев.Двамата бяха безапелационни, че ще засилят общите старания за защита на публичния ред и възстановяване на пътната конюнктура.

Обсъдено бе разширението на видеонаблюдението и монтирането на нови камери на обществени места в града. „ Сред главните ни цели като управление на Община Пловдив постоянно е била възстановяване сигурността на пловдивчани и гостите на града. Непрекъснато усилваме вложенията в тази сфера “, акцентира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като образец този уточни обновеният и уголемен действен център на Оперативна програма „ Общинска защита “, както и внедрената преди година и половина видеосистема на Министерство на вътрешните работи, която посредством камери следи 11-е входно-изходни артерии на Пловдив.Проектът на стойност 320 000 лв. бе финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив.

Директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев съобщи, че положителната взаимна работа сред Община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще продължи и в бъдеще.Той поддържа концепцията за основаване на полигон за образование на млади водачи.

Освен разширението на системата за видеонаблюдение по време на диалога бе разисквана опцията за закупуването на спомагателни камери за следене на скоростта, благодарение на които да се противодейства на пътно-транспортните катастрофи в града.

Коментирана бе и работата на Общинска полиция, като бе подчертана ролята й за опазването на публичния ред във значими и невралгични зони като централната градска част, включваща Главната улица, Стария град, квартал „ Капана “, Цар Симеоновата градина и други посещавани места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР