Община Пловдив чрез отдел Култура, археология и културно наследство“ обявява

...
Община Пловдив чрез отдел Култура, археология и културно наследство“ обявява
Коментари Харесай

Община Пловдив набира проекти по Компонент 4 Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания

Община Пловдив посредством отдел " Култура, археология и културно завещание “ афишира сесия за набиране на планове по Компонент 4 " Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “ по Наредбата за финансиране на начинания в областта на културата. Всяка година срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли.

Формулярите за кандидатстване са оповестени целогодишно и могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Пловдив  http://www.plovdiv.bg, в раздел " Култура “, в обявата " Наредба за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив “, К4 " Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

Финансирането е в размер на до 800 лв. за стихосбирка и до 3500 лева за белетристична творба. По този съставен елемент се финансират разноски за авторски възнаграждения, редакторска и коректорска активност, дизайн. 

По този съставен елемент се финансира подготовката до стадий " електронна книга в PDF “ на произведения в област: художествена литература (стихосбирка, алманах разкази, разказ, драматургия, книга за деца), литературна рецензия, литературна история, литературоведско проучване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  произведения, значими за Пловдив) по реда и изискванията на член 31 до член 36 от Наредбата. 

Могат да аплайват издателства, които показват пловдивски писатели или значими за града издания. 

Документи за финансиране ще се одобряват от 1 до 15 юли 2022г. в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. " Стефан Стамболов “ №1 с сътрудник отдел " Култура, археология и културно завещание “ за Компонент 4 " Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

Документи се одобряват и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

През предходната 2021 година по Компонент 4 бяха финансирани 7 книги:

" Пловдивска театрална хроника “ на " Издателство Жанет 45 “ ООД-

" Социалистическият натурализъм и българското изкуство “ на Светлана Куюмджиева, Институт за проучване на изкуствата – БАН 

" Недко Итинов - магия в багри “ на Мариана Итинова, " Колор принт БГ “ ЕООД

" Наръчник на щастливия землянин “ на Николай Илчевски, " Алитеа “ ЕООД

" Обрат-но в себе си “ на Екатерина Костова, " Издателство Жанет 45 “ ООД

" Сюжети от архивите “ на Недялка Петрова, Едноличен търговец " Издателство Летера –НФ “

" Мопсът на Вазов “ на Владислав Христов,  " Издателство ЕРГО “ ЕООД
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР