Община Плевен да насърчава развитието на медицинския туризъм, чрез политиките

...
Община Плевен да насърчава развитието на медицинския туризъм, чрез политиките
Коментари Харесай

Александър Николов: Община Плевен да насърчава развитието на медицинския туризъм е една от целите ми

„ Община Плевен да предизвиква развиването на медицинския туризъм, посредством политиките за създаване на актуален европейски град, е една от задачите ми в програмата за развиване на града и региона. Още повече, че от дълго време има европейската инструкция, че жителите на Европейски Съюз ще могат да се лекуват във всяка страна от общността, в която пожелаят, като техните здравноосигурителни системи ще заплащат разноските по своите ценоразписи “. Това показа в обществените мрежи претендентът за кмет на община Плевен Александър Николов.

Това е сериозна опция на медицински център, какъвто е Плевен със своите водещи лечебни заведения и медицински екипи на международно равнище да привлекат нови пациенти и финансиране. От друга страна по този начин Плевен и района ще станат търсена дестинация, което ще разреши на бизнеси в най-различни сфери да получат развиване, счита Николов.

Друга причина за положителната реализация е лицензирано хеликоптерно летище за незабавна здравна помощ по въздуха във ВВВУ Георги Бенковски Долна Митрополия. Спешната помощ по въздуха е основна за спасяването на човешки животи и оказването на помощ на хората, добавя още Николов. И споделя, че всички страни към нас имат центрове за привличане и развиване на здравния туризъм. „ Показателен е образецът на Турция, която преди 20 години стартира с 200 непознати пациенти, а в този момент възнамеряват 220 000 на година “. Считам, че това е един от огромните ни капацитети и всички би трябвало да се обединим с цел да го осъществяваме дружно за Плевен, приключва той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР