Община Пазарджик ще ползва безпилотни летателни системи за нуждите на

...
Община Пазарджик ще ползва безпилотни летателни системи за нуждите на
Коментари Харесай

Община Пазарджик ще ползва дронове за нуждите на кадастъра

Община Пазарджик ще употребява безпилотни летателни системи за потребностите на кадастъра. Чрез технологията фотограметрия се получават точни 3D модели с висока резолюция, които ще се употребяват в градоустройството и в други публични сфери.  С това, Пазарджик е една от първите общини в страната, която вкарва този вид технология.

Заснемането с дрон разрешава непосредствено премерване със сантиметрова акуратност. Информацията се събира извънредно бързо и разрешава работа в офис. С новата технология ще бъдат изчистени насъбрани с годините грешки в кадастъра, сподели основният проектант на общината Кръстьо Танков:

„ Това е задачата ни, с цел да можем да развържем ръцете на хората, които живеят в избрани територии, които са нерегламентирано застроени, в действителност на тези хора ние сме им длъжници “.

Кметът Тодор Попов разяснява:

„ Легализирането и узаконяването на тези територии ще докара до приходи в общинския бюджет…това ще помогне доста на синя зона и на други действия, свързани със снимането на територии, които са ни значими “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР