Община Пазарджик ще отбележи 115 години от провъзгласяването на независимостта

...
Община Пазарджик ще отбележи 115 години от провъзгласяването на независимостта
Коментари Харесай

Пазарджишко отбелязва 115 години от обявяването на независимостта

Община Пазарджик ще означи 115 години от провъзгласяването на независимостта на България с тържествена гала по повдигане знамето на Република България и празничен концерт.

Проявите ще стартират в 10.30 часа на площад „ Константин Величков ” с концерт на Духова групировка към Симфонично-оперетно сдружение „ Маестро Георги Атанасов ”.

В 11.00 часа кметът на общината, господин Тодор Попов, ще вдигне националния байрак и ще поздрави жителите и гостите на града.

Празникът ще продължи с присъединяване на Представителен танцов състав „ Чудесия ” към Младежки дом.

Тържественото честване в Панагюрище ще стартира в 11:00 часа на 22 септември на площад „ Цар Освободител “ с признателен молебен, отслужен от Негово Високо благоговейнство архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Атанас Манолов и духовници от Панагюрска духовна околия. Основни моменти от историческото събитие ще напомни доцент доктор Атанас Шопов, шеф на Историческия музей в гр. Панагюрище.

В празничната стратегия, под наслов „ Възпей България “, ще се включат ученици от Центъра за поддръжка за личностно развиване, с музикален началник госпожа Нона Немигенчева и хореограф госпожа Елеонора Найденова.

Програмата ще продължи с музикалната магия на гайдарски състав „ 101 каба гайди “ със солист Златина Узунова, която изправя на крайници публиката в редица страни със световноизвестния хор „ Големите български гласове “.

Ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на благодарност.

Във Велинград честванията ще бъдат на централния площад „ Николай Гяуров “ и ще стартират от 11:00 часа с церемониален обред за издигане на Националния байрак на Република България с присъединяване на Представителен юношески духов оркестър с мажоретен състав,,Димитър Мечев “ при НЧ,,Отец Паисий-1893 “, след което привествено слово ще произнесе кметът на града.

В програмата е очакван церемониален концерт с присъединяване на локални музикални и танцови обединения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР