Община Монтана кандидатства за закупуване на 6 електрически автобуса и

...
Община Монтана кандидатства за закупуване на 6 електрически автобуса и
Коментари Харесай

Монтана кандидатства за подмяна на старите градски автобуси с електрически

Община Монтана кандидатства за закупуване на 6 електрически рейса и създаване на осем зарядни станции по Националния проект за възобновяване и резистентност.
Инвестиционното предложение е направено взаимно с община Враца по процедура „ Екологосъобразна подвижност “ и е импортирано тази седмица в Министерството на районното развиване и благоустройството.  
Автобусите са предопределени за обслужване на градските линии на публичния превоз в Монтана. Това предложение е първата стъпка към поетапната замяна на дизеловите рейсове с електрически. С тези ограничения  община Монтана извършва  стратегическата си цел за възстановяване чистотата на въздуха и основаване на по-здравословна среда на живот. Очакваните резултати са понижаване на нездравословните излъчвания от въглероден диоксид, азотни окиси, фини прахови частици, летливи органични съединения, серен диоксид, въглероден монооксид, парникови газове и други Като директен резултат се цели намаляването на шума, повишение на енергийната успеваемост, намаление на разноските.
Общият бюджет на плана за общините Монтана и Враца е 8 800 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР