Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение

...
Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение
Коментари Харесай

Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение в Истанбул

Община Кюстендил взе участие за първи път в интернационалното туристическо ревю East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул. След като кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов направи съвещания с водещи организации в туристическия отрасъл и предприе дейности по присъединяване в огромна част от ревютата в страната и чужбина, първата презентация на Община Кюстендил на влиятелен интернационален конгрес е реалност.

Кюстендил популяризира своите благоприятни условия за туризъм по новаторски и атрактивен метод, показвайки своите забележителности посредством новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила. Освен Кюстендил и община Истанбул залага на сходно интерактивно преживяване за да притегля повече туристи. „ С слагането на VR очилата посетителите на ревюто могат да се " допрян " обектите с туристически капацитет на дестинация Кюстендил и да ги предизвика да осъществят визити и партньорства. “, сподели Георги Разсолков – старши специалист „ Туристическа реклама “ в община Кюстендил.

Сред формалните посетители на 27-то издание на туристическото ревю са Зарица Динкова – министър на туризма, проф. Мариела Модева – консултант на министъра на туризма, Ангел Чолаков – ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Турция, Васил Вълчев – общоприет консул в Истанбул.



На туристическото ревю е деклариран сериозен интерес, както към България, по този начин и към Кюстендил, поради културно-историческите забележителности на района и опцията за медицински и СПА туризъм. От екипът на Община Кюстендил са провели към този момент диалози за съдействие и поддръжка с министър Динкова, проф. Мариела Модева, с комерсиалното и туристическото аташе на Република България и доста други евентуални сътрудници. Проведени са и срещи с Асоциацията на туристическите организации на Турция, на която представителите на локалните туроператори са осведомени с VR презентацията на неповторимите благоприятни условия за туризъм, които предлага дестинация Кюстендил.

Изложението, което е част от интернационалната туристическа верига EMITT (East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition), е измежду 5-те водещи туристически изложби в света за туризъм и пътувания на Балканите, Близкия изток и Цен По данни на уредниците на ревюто в 12-те изложбени салони на ТЮЯП с обща повърхност 70 000 кв. м се показват към 5 000 компании и компании от близо 95 страни, сред които са България, Германия, Бразилия, Египет, Иран, Япония, Севернокипърската турска република, Венецуела, Гърция, балканските страни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР