Община Кюстендил поиска спешни компенсации и подкрепа от държавата заради

...
Община Кюстендил поиска спешни компенсации и подкрепа от държавата заради
Коментари Харесай

Община Кюстендил иска спешни компенсации от държавата заради нарастващите енергийни разходи

Община Кюстендил изиска незабавни обезщетения и поддръжка от страната поради фрапантно увеличаващите се енергийни разноски от цената на газта и електрическата енергия, сподели на брифинг кметът Петър Паунов.

Той добави, че общината изпраща писмо до министър-председателя и до министъра на финансите с обосновани планове по разноските за електрическа енергия и се надява на бърза отплата. 

Държавата би трябвало да даде обезщетения по най-бързия метод и да окаже незабавна поддръжка на общината. В противоположен случай се обрисува - както се изрази той, " немислимото “.

Същото се отнася и за бизнеса и за битовите клиенти, които на момента заплащат сметките си, а не разсрочват както ще се случва с топлофикациите. За обстановката ще бъде известено и Сдружението на българските общини.

" В момента се приказва, че цената към този момент е надхвърлила 500 лв.. Ако тя задържи трайно сходно състояние, това значи повече от 1,5 млн. да похарчим в допълнение за енергийни разноски за уличното осветяване, за цялото електрическо обслужване и също така за газта, която също скочи със 160%. Сградите ни всичките, детските ни градини, учебните заведения, обрисува се фрапантен дефицит, тъй че е отправим писмо по на-бързия метод да бъдем обезщетени ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР