Община Кричим, чрез Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, предостави

...
Община Кричим, чрез Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, предостави
Коментари Харесай

Община Кричим предостави проект за ремонт на важна отсечка

Община Кричим, посредством Министерството на Регионалното развиване и благоустройството, даде безплатно, направения от нея и координиран със заинтригуваните институции механически план за главен ремонт на път lll-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 в регулационните граници на гр. Кричим.

Трасето на републиканския път, който минава директно през урбанизираната територия на гр. Кричим, е идентично с бул. " Родопи ", бул. " Тракия " и пл. " Демокрация " находящ се по трасето на пътя, които по своята същина са част от първостепенната улична мрежа на града ни.

“В качество ми на кмет на община Кричим, съм провел нужните среща и диалог с Министъра на районното развиване и благоустройство, по повод обезпечаване на финансирането от страна на страната, притежател на пътя, за осъществяване на СМР на предоставения им проект”, съобщи кметът Атанас Какчев.

Община Кричим има упования от страна на АПИ да се извърши и ремонт и изцяло преасфалтиране на сектора на пътя отвън регулационните граници на гр. Кричим до административната й граница в посока с. Куртово Конаре с дължина към 2800 м., с цел да се усъвършенства експлотационно положение на пътя, който е с много натоварен и претрупан трафик.

“Държа да отбележа, че през есента на 2020 година по незнайни за мен аргументи и условия ремонт на този републикански път от страна на АПИ, беше осъществен, единствено в сектора попадащ в териториалния обсег на община Стамболийски!”, съобщи още кметът на Кричим Атанас Калчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР