Община Казанлък ще отбележи Световния ден на ходенето със спортен

...
Община Казанлък ще отбележи Световния ден на ходенето със спортен
Коментари Харесай

Община Казанлък ще отбележи в събота Световния ден на ходенето

Община Казанлък ще означи Световния ден на ходенето със състезателен поход, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация. Походът ще тръгне в 9:30 часа на 15 октомври от барата в град Крън. Маршрутът ще премине по част от най-новата екопътека „ Крънски замъци и скално образувание Мечките “. От администрацията прецизират, че първоначално теренът е леко стръмен, а по-късно се минава през мочурливо дере. По остарял горски път се стига до втората чешма по пътя към Бузлуджа. Походът ще се отбие до крепостта „ Градовете “, откъдето се разкрива живописна панорама към Розовата котловина.

Продължителността на прехода в двете направления е към три часа, прецизират от администрацията. Участие могат да вземат всички поданици на общината. Те би трябвало да бъдат екипирани с подобаващи обувки и облекло за есенно–зимни условия, както и да бъдат снабдени с храна и питиета.

Всички искащи да вземат присъединяване би трябвало да са на Крънската бара не по-късно от 09:25 часа в съботния ден.

Световният ден на ходенето е интернационална демонстрация, отдадена на най-достъпната физическа интензивност, която се организира годишно в целия свят на 4-ти октомври. Походът е част от Националната спортна демонстрация „ Световен ден на ходенето 2022 “, която се провежда за 30-и следващ път от Българската федерация спорт за всички (БФСВ) с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта (ММС). Тазгодишната демонстрация ще се състои под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Световният ден на ходенето е включен в Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по " Програма за развиване на спорта за всички " на ММС и е в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население " БУЛФАР’2021 - 2024 ". Инициативата включва 15 общини в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР