Община Габрово открива новата конкурсна сесия на Програма Младежки дейности“

...
Община Габрово открива новата конкурсна сесия на Програма Младежки дейности“
Коментари Харесай

Нова конкурсна сесия на Програма „Младежки дейности“ за 2022 г.

Община Габрово открива новата конкурсна сесия на Програма „ Младежки действия “ за 2022 година, под мотото „ Габрово в Европейската година на младежта “.

2022 година е Европейската година на младежта, която слага младежите в центъра на настоящите политики и цели.

В Европейската година на младежта, институциите ще:
поддържат поколението, което пожертва най-вече по време на пандемията, като му дадат вяра, мощ и убеденост в бъдещето, с акцент върху екологичния и дигитален преход;насърчат всички младежи, изключително тези с по-малко благоприятни условия, в неравностойно състояние, от селски/отдалечени райони/уязвими групи, да станат дейни жители и участници в позитивната промяна;популяризират опциите, които политиките на Европейски Съюз дават на младите хора;почерпят ентусиазъм от дейностите, визията и концепциите на младежите за по-нататъшно подсилване и възобновяване на общия план на Европейски Съюз.
Габрово се обръща с покана към младежите да споделят своите хрумвания и позиции по единадесетте Европейски юношески цели. Община Габрово с подготвеност ще ги поддържа и насърчи, защото визията на младежите за Габрово е водеща и определяща за планирането на едно по-добро бъдеще след пандемията, учредено на споделени полезности.

Програма „ Младежки действия “, през 2022 година, предлага просторен обсег от благоприятни условия за изложение на гледни точки, срещи, продан на хрумвания, присъединяване в начинания, образуване на действия, които да поддържат личностното, общественото и професионално развиване на младежите.

I. ПРИОРИТЕТИ

Приоритетите на конкурсната сесия на стратегия „ Младежки действия “ за 2022 година са единадесетте Европейски юношески цели:
Свързване на Европейски Съюз с младежта;Равенство сред всички полове;Приобщаващи общества;Информация и градивен диалог;Психично здраве и благоденствие;Подпомагане развиването на младежите от дребните обитаеми места;Качествена работа за всички;Качествено учене;Пространство и присъединяване за всеки;Устойчива и зелена Европа;Младежки и европейски стратегии.
За повече информация за задачите:

Ще се поддържат планови хрумвания, допринасящи за развиването на младежките общности в Габрово и района, разрастващи личностните и обществени умения на младежите, провокиращи творчество и предоставящи други възможности за свободното време и популяризиращи европейските полезности.

Програма „ Младежки действия “ поддържа и подтиква младежката разпоредителност, търсенето на истински подходи, новаторските решения, ориентирани към по-екологосъобразно, по-приобщаващо и цифрово бъдеще след пандемията, което да даде вяра на младежите и на всички жители на община Габрово.

Целева група по програмата са младежи на възраст от 15 до 29 година, които интензивно вземат участие в подготовката и осъществяването на дейностите.

Дейностите по финансираните планове би трябвало да се осъществят на територията на община Габрово до 31.10.2022 година

Всяко планово предложение предстои на оценка от образувана за задачата експертна комисия.

Всяко планово предложение, получило междинна стойност при оценката под 60 точки, няма да бъде класирано.

Общ размер на финансовите средства за Програма Младежки действия през 2022 година е 30 000,00 лева

Максимална сума за едно планово предложение – до 7 000,00 лева

Програмата финансира до 100% от общата стойност на планово предложение.

Всички условия за финансово подкрепяне на утвърдените планове по Програма Младежки действия, разходването и отчитането на предоставените финансови средства, както и взаимните права и отговорности се уреждат с контракт сред кмета на община Габрово и организацията – реализатор.

По актуалната процедура могат да аплайват:

1. Младежки организации, регистрирани при изискванията на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и юридически лица с нестопанска цел, с предмет на активност в областта на младежките действия.

2. Юридически лица, основани по Закона за предучилищното и учебното обучение, Закона за висшето обучение и Закона за националните читалища.

Всеки претендент може да показа единствено едно планово предложение.

Проектните оферти се подават в Центъра за информация и услуги на жителите в Община Габрово до 16:30 часа на 24.06.2022 година в това число.

Въпроси могат да се задават на email: [email protected] Разяснения ще се дават до 10.06.2022г.

Повече информация за Програмата
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР