Община Елин Пелин разработи проект за Народно читалище Елин Пелин

...
Община Елин Пелин разработи проект за Народно читалище Елин Пелин
Коментари Харесай

Община Елин Пелин разработи проект за културното наследство

Община Елин Пелин създаде план за Народно читалище " Елин Пелин 1896 " под името „ ПОЛЯНЦИ КРАЙ СТРУМА “, който предизвиква достъпа и съхранението на културното завещание. В момента планът е подаден за утвърждение към финансиращия орган.  

В плана е планувано да бъде подсилен Шопския отбор " Ради Радев ", като под управлението на Борислав Ковачев, ще се създаде театър – възстановка на обичаен кюстендилски танц. Танцът е част от достоверното шопско завещание. Експертите от отдел „ Европейски стратегии, политики и планове “ към Община Елин Пелин предоставиха поддръжка в създаването и подаването на плановото предложение. Очаква се плановото предложение да бъде оценено след 3 месеца, като по-късно планът ще бъде с дълготрайност от една година.  

Инициативата за кандидатстване е на кмета на Община Елин Пелин – доцент Ивайло Симеонов. Общинските специалисти ще работят в тясно съдействие с всички читалища, учебни заведения и детски градини в общината, с цел да подкрепим българската просвета, опазването и съхранението на шопското завещание.

Експертите в отдел „ ЕППП “ също по този начин създадоха и предоставиха сполучлив план за просветителни курсове на две от учебните заведения в общината – ОУ „ Христо Ботев “, с. Лесново и ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, с. Доганово.  

Съдействие при срещите с двете учебни заведения оказаха и чиновниците на отдел " Образование, филантропични и обществени действия " към общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР