Община Дупница в партньорство с община Крива Паланка от Северна

...
Община Дупница в партньорство с община Крива Паланка от Северна
Коментари Харесай

Община Дупница кандидатства с проект за озеленяване по ТГС

Община Дупница в партньорство с община Крива Паланка от Северна Македония входира документитепо приоритет 1 - “По-зелен граничен район “ на програмата Интеррег, известна като Транс-гранично съдействие (ТГС). Това стана, откакто ОбС-Дупница даде единодушие по препоръчаната докладна от кмета на общината инж.Методи Чимев.Целта на програмата е „ Подобряване на отбраната и опазването на природата, биоразнообразието и зелената инфраструктура, в това число в градските региони и понижаване на всички форми на замърсяване ”.
Допустимите действия, според Програмата е ориентирана извънредно към осъществяване на капиталови ограничения, които би трябвало да са с акцент върху зелената инфраструктура в градската среда.

Основната активност, която е позволена по плана е озеленяване на площи на територията в градска среда. За задачата са включени всички градинки на територията на града и квартали - жк.Дупница, жк.Развесена върба, градинката " Левски ", " Триъгълната ", " Зад полицията " и десетки други по-малки. Освен затревяване, ще бъдат закупени и инсталирани пейки за отдих, кошчета за боклуци, компостери, косачки и контейнери за боклуци.

Спечелването и реализирането на плана, ще придаде нов, доста по-приятен естетически тип на тези региони и възстановяване на екологичното влияние.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР