Община Дупница съвместно с Екопак България“ АД стартира кампания Градска

...
Община Дупница съвместно с Екопак България“ АД стартира кампания Градска
Коментари Харесай

Община Дупница стартира кампания „Градска – Рециклиада“

Община Дупница взаимно с „ Екопак България “ АД започва акция „ Градска – Рециклиада “ за събиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове. До момента Община Дупница е измежду най – добре представящите се общини в събраното количество за интервала от март до май 2023г., като има нарастване от 72,1% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Приканваме жителите на общината да продължат дейното присъединяване в разделното събиране на пластмасови бутилки и кенчета в съдовете за разделно събиране /жълт контейнер/, ситуирани на територията на общината.

Община Дупница се обръща към притежателите на заведения за хранене, заведения за хранене и кафенета и припомня, че същите според „ Наредбата за опаковките и отпадъците от опаковки “, са задължени да имат подписан контракт с компании, притежаващи позволение или регистрационен документ за действия с боклуци за предаване на опаковките, формирани при активността им. При липса на подобен могат да употребяват въведената система в общината, а точно трицветните контейнери.

Огромен интерес към контейнерите за отпадъците от дрехи, текстил и обувки в Дупница пък е причина да бъде пожелан спомагателен подобен от профилираната компания. 3 са контейнерите досега в града – жк.Бистрица, при „ Лидл “, както и на ул.Орлинска. Честотата на събиране на контейнерите е два пъти седмично, само че поради големия размер от профилирания боклук, който се генерира, ще бъде подложен още един в региона на някогашната автогара. При потребност, ще бъде увеличена и честотата на събиране.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР