Община Добрич ще сезира Европейската прокуратура относно ремонта на централната

...
Община Добрич ще сезира Европейската прокуратура относно ремонта на централната
Коментари Харесай

Община Добрич сезира Европейската прокуратура за ремонта на пешеходната зона в града

Община Добрич ще сезира Европейската прокуратура по отношение на ремонта на централната пешеходна зона в града. Проектът е приключен през 2011 година и за него са вложени над 4 900 000 лева, отпуснати безплатно по Оперативната стратегия „ Регионално развиване “.

Причината локалната власт да се обърне към прокуратурата е неприятното експлоатационно положение на пешеходната зона и разминавания в данните от документите.

Проектът за ремонта е утвърден и осъществен, без да е извършено преди този момент публично разискване, не е било поискано и мнението на професионалните гилдии на архитектите и инженерите в Добрич.

Появата на недостатъци стартира малко след приключването и приемането на градежа през 2011 година. Предвидената дебелина на настилката от клинкерни плочи е била понижена от 4 и 6 см на 2 и 4 см, съобщи зам.-кметът по строителните действия инж. Пенчо Керванов:

" Още по фрапиращо е, че по време на осъществяване са изменени настилките на 2, и още по-фрапиращо, на 1,5 см. "

Цялата документи и фактология по реализирането на този план ще бъде изпратена до Европейската прокуратура, осведоми кметът на община Добрич Йордан Йорданов. 

 Архив БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР