Община Девин започва процедура по възлагане на спешен ремонт на

...
Община Девин започва процедура по възлагане на спешен ремонт на
Коментари Харесай

Община Девин започва процедура по възлагане на спешен ремонт на пътя към Триград

Община Девин стартира процедура по възлагане на незабавен ремонт на пътя към Триград, а прогнозната стойност на обекта е 1,5 млн. лв. с Данък добавена стойност . Поръчката е със съкратени периоди поради потребността от бързо възобновяване на затворения път след оповестеното на 12 декември 2020 година бедствено състояние. Средствата за възстановителните действия към момента не са обезпечени.

40 дни след изобилните снеговалежи в Смолянско към момента няма достъп до девинското село Триград.

Възлагането е планувано да стане на инженеринг, т.е. за планиране, неотложни ремонтно-възстановителни работи и авторски контрол.

Обектът е разграничен на три обособени позиции – това са двата изумени най-сериозно сектора от пътя, както и подсилване до тунела при пещера „ Дяволско гърло “. 

Оферти ще се одобряват до 24 януари, а ще се отварят ден по-късно.  Срокът, в който би трябвало да се изпълнят дейностите, е 75 календарни дни.

Кметът на село Триград Емил Гогушев е окуражен, че пътят ще бъде възобновен.

Местни хора даже са подготвени да се включат с труд във възстановителните действия на пътя.

Жителите на Триград осъзнават, че им предстоят още по-трудни дни, когато стартира ремонтът на пътя, защото тогава той ще бъде напълно затворен.

Радост Караиванова от инициативния комитет „ За избавяне на Триград “ сподели, че при започване на януари в районното министерство и в Министерски съвет е входирана подписка с настояванията на над 2500 души.

Репортаж на Радостина Чернокова в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР