Община Берковица получи финансиране по проект Достъпна и качествена образователни

...
Община Берковица получи финансиране по проект Достъпна и качествена образователни
Коментари Харесай

Таблети и образователни комплекти за деца ще закупи община Берковица

Община Берковица получи финансиране по план " Достъпна и качествена просветителни среда за всяко дете " по Национална стратегия " Подпомагане на общините за осъществяване на действия за просветителна десегрегация и предварителна защита за недопускане на вторична сегрегация ", оповестиха от Общината.

Проектът е на стойност 60 997 лв.. Т ой планува закупуване на таблети и просветителни комплекти за възпитаници в учебни заведения и деца в детските градини от ромския квартал " Раковица ", а също превоз на децата от квартала до приемните детски градини " Пролетна дъга ", " Звънче " и " Малина " в центъра на Берковица, както и превоз на учениците от квартала до Трето главно учебно заведение " Иван Вазов " в Берковица.

С цел приобщаване на децата и по-лесната им акомодация в детските градини и учебните заведения на работа са назначени четирима посредници, които ще работят за създаване и подсилване на връзката сред деца, учители и родители.

Медиаторите ще оказват психическа и обществена поддръжка и ще построяват положителна настройка у децата и родителите към образованието като полезност. Децата и учениците ще се забавляват по правилото " учене с игра " и ще научават присъщите за техния етнос обичаи в часовете " обичаи и актуалност ".

Целта на плана е образуване на положително мислене у младежите към всяка етническа група и образование в приемливост и доброжелателно отношение у всяко дете и юноша, оповестиха от община Берковица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР