Община Асеновград съвместно с ръководството на няколко детски градини извърши

...
Община Асеновград съвместно с ръководството на няколко детски градини извърши
Коментари Харесай

Малчугани учиха как да се евакуират при пожар СНИМКИ

Община Асеновград взаимно с управлението на няколко детски градини извърши образование на деца и личен състав по какъв начин да реагират при бедствия, измежду които пожар, земетресение и наводняване. Практическия инструктаж се организира според Наредбата за разпоредбите и нормите за пожарна сигурност при употреба на обектите.



В детските градини бяха направени тренировки на проектите за евакуация при пожар, които би трябвало да се правят не по-малко от два пъти в годината. Малчуганите получиха уменията си посредством песни, танци, отгатване на гатанки и просветителни игрови способи.



" Млад пожарникар " бе едната от игрите, които изиграха децата. Те бяха разграничени на два тима. Задачата им бе по най-бързия метод да спасят от пожар животни в неволя и да ги изведат на безвредно място.



Тренировъчните мероприятия се организираха в пет детски градини на територията на община Асеновград – ДГ " Дружба ", ДГ " Мир ", ДГ " Пролет " и във филиалите в селата Боянци и Тополово.



Целта на образованието е личният състав да построи привички за безвредното извеждането на децата, а по–големите групи от малчугани сами да придобият избрани познания и привички при заплахите при положение на пожар.



Възпитаниците на детските заведения се научиха, че не би трябвало да си играят с източници на огън (запалки, кибрити и други), както и по какъв метод да се предпазят от пораждане на пламъци.



Тренировките минаха при добра организация, като бяха приложени разпоредбите и редът за безвредно боравене с пожарогасителните средства. Община Асеновград напомня, че спазването на нормите за пожарна сигурност са отговорност на всеки жител, а нарушаването им може да заплаши освен персоналната благосъстоятелност, само че и живота на околните ни хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР