Община Асеновград получичастта от Караалановото училище (първото класно училище в

...
Община Асеновград получичастта от Караалановото училище (първото класно училище в
Коментари Харесай

Дариха частния дял от Караалановото училище на община Асеновград

Община Асеновград получичастта от Караалановото учебно заведение (първото класно учебно заведение в града), която беше частна. Собствениците подариха своите 2/36 идеални елементи от парцела.

До момента една от главните пречки за осъществяване ремонт на постройката, която е архитектурен монумент от локално значение, беше съсобствеността с частни лица. Друга причина за отсрочване стартирането на ремонтно-възстановителните действия беше неналичието на искащи компании реализатори. Два пъти беше стартирана процедура по Закона за публичните поръчки (ЗОП), само че не се яви нито един претендент. След като към този момент община Асеновград е едноличен притежател на парцела, следва да се актуализира количествено-стойностната сметка (КСС).

Следващата стъпка е да се заложат средства в общинския бюджет за 2023 година за подсилване на постройката и ремонт на покрива. Единственото изискване, при подписване на контракта за подаяние, е ремонтните действия да бъдат осъществени в границите на идващите 4 години. В случай, че то не бъде изпълнено, делът от 2/36 идеални елементи още веднъж се връща на частните притежатели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР