Община Асеновград организира поредна акция за събиране на ненужни за

...
Община Асеновград организира поредна акция за събиране на ненужни за
Коментари Харесай

Акция за събиране на стари електроуреди организира община Асеновград

Община Асеновград провежда поредна акция за събиране на ненужни за жителите електроуреди. Кампанията ще се организира на 28.10.20 година (сряда) от 09:00 ч. до 12:30 ч. Жителите на общината могат да предадат свои непотребни и остарели електроуреди (бяла и черна техника). В акцията няма да се одобряват тонер касети, луминисцентни лампи, батерии и акумулатори.

Всеки жител може да се включи в акцията и да способства за запазване на околната среда, като донесе непотребните си електроуреди на паркинга на ДИП „ България “ в Асеновград.

От отдел „ Екология и околна среда “ към общината молят асеновградчани техниката да не бъде с нарушена целокупност или да се предадат единствено елементи от нея. Временният пункт ще приема и бяла, и черна техника.

Извозването на излезлите от приложимост електроуреди ще се извърши от компания, която ще ги придвижи на своя площадка и поема ангажимент същите да бъдат рециклирани. Община Асеновград напомня, че рискови боклуци пък се събират в специфичните контейнери, с съдържимост към 80 литра. Те са ситуирани във фоайето преди „ Информационен център “ – на втория етаж от постройката на общинската администрация в града. Всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. могат да се оставят акумулатори там.

Идеята е още веднъж да не се изхвърлят на едно и също място битови и рискови боклуци, за да се защищити природата от замърсяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР