Гласовете за основните формации – и ПП – спадат през

...
Гласовете за основните формации – и ПП – спадат през
Коментари Харесай

Спад в гласовете за ГЕРБ и ПП през последните 3 години

Гласовете за главните обединения – и Политическа партия – спадат през последните 3 години. Това коментира Диана Ефтимова, ръководител на управителния съвет на Института за развиване на обществената среда и участник в платформата „ Аз гласоподавам “, пред БНР.

Изводът ѝ е на база разбори. Те демонстрират още, че съумяват да си обезпечат първото място на избори с по-малка поддръжка по отношение на 2017 година Причината е ниската изборна интензивност.

„ През 2017 година завоюваха изборите с 1 милион и 100 хиляди гласа, а през 2023 година с 670 000 гласа, т.е. виждаме по какъв начин много по-малко гласове обезпечават първо място на парламентарни избори. Това е обвързвано и с изборната интензивност. Знаем, че през 2017 година 3 милиона и половина са гласувалите, а през 2023 година – 2 милиона и половина. Очакванията са и на тези избори избирателната интензивност да е сходна на тази през 2023 година “, изясни Ефтимова.

Тя добави още, че на платформата „ Аз гласоподавам “ има секция, където може да бъде забелязано финансирането на акциите и въобще на партиите. Основният акцент е върху по-големите обединения като, " " - " "  и.

Най-честите въпроси, на който жителите търсят отговор в платформата, са къде могат да гласоподават, с какви документи, могат ли да гласоподават по сегашния си адрес, могат ли да гласоподават, докато са на отмора, къде могат да се ревизират дали попадат в съответните изборни описи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР