Община Асеновград е заделила над 70 000 лв. в бюджета

...
Община Асеновград е заделила над 70 000 лв. в бюджета
Коментари Харесай

Със 70 000 лв. ремонтират оградите над 2 училища и парк в Община Асеновград

Община Асеновград е заделила над 70 000 лева в бюджета си за създаване и ремонт на оградите на две учебни заведения и парка в село Избеглии. За трите обекта към този момент са оповестени публични поръчки, като най-голяма планирана сума – 33 333, 33 лева без Данък добавена стойност, е планувана за ремонт и надграждане на съществуващата ограда на Основно учебно заведение „ Христо Ботев ” в Асеновград.

С тези пари би трябвало да бъдат осъществени куп строително-монтажни и демонтажни действия – разглобяване на съществуващия каменен дувар и остарели железни мрежи по оградния дувар, повреждане на износената и разрушена бетонова шапка на оградата, създаване на бетонови основи и стени, изработка на зидария от камък и бетонова шапка върху каменен и бетонов дувар, доставка и монтаж на ажурна ограда с нови цветни железни пана, натоварване и транспорт на строителните боклуци на депото в местността „ Капсида ”.

Другият очакван ремонт, касаещ просветителна инфраструктура, е в Основно учебно заведение „ Отец Паисий ” в Асеновград, като за него в общинската хазна са заделени 21 326,62 лева без Данък добавена стойност. С 12 500 лева пък би трябвало да се построи ограда на парка на улица „ Преловска ” в село Избеглии. Там ще бъдат инсталирани оградни пана с височина от 75 см, които ще бъдат поцинковани в ПВЦ покритие.

Срокът за осъществяване е не по-дълъг от 30 календарни дни за всеки обособен обект. За начало се смята датата на приемане на възлагателно писмо за съответния обект и то при обезпечено финансиране. Крайният период за кандидатстване изтича на 4 декември (понеделник), а офертите на компаниите ще бъдат отворени от общинска комисия на идващия ден

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР