Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева във връзка с разследването

...
Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева във връзка с разследването
Коментари Харесай

„Галъп”: Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева

Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева по отношение на следствието за потребление на пари от КТБ, демонстрират данните от изследване на „ Галъп”. Сондажът е стартират, след повдигнатото обвиняване. По време на проучването Йончева популяризира запис, за който се твърди, че уличава министърът на културата Боил Банов в корист.

Българите в по-голяма степен са на мнение, че протичащото се наподобява като принуда против нея. 38% споделят тази теза, а 22% са на противоположното мнение. 18% пък признават, че не се интересуват. Затова и в избора коя от двете съществени политически сили в обществото губи от абсурда, по-губещ в публичните очи наподобява по-скоро ГЕРБ – 22% избират тази алтернатива, а 19% избират опцията „ Йончева и Българска социалистическа партия “.

Отвъд партийния конфликт обаче, 51% намират, че и двете страни ще изгубят в създалата се политическа обстановка. На този декор 41% споделят, че в случай че Йончева оглави листа на Българска социалистическа партия за евроизборите, това ще усили възможностите на алените. 46% обаче са на противоположното мнение. В същото време Елена Йончева се възприема относително надалеч от нормалната партийна политика и по тази причина се употребява и с по-скоро високото за българския политически развой доверие от 34%.



Това е и част от обяснението за позитивната социална реакция към нея, регистрират социолозите. Сходна е логиката и във връзка с президентската институция. Високото доверие там и обичайна социална сдържаност към властта води и до разумна поддръжка за сериозния звук на президента Радев от последната му тирада. 67% от запитаните са съгласни с острата рецензия, а 27% не са. 50% не намират директна връзка сред евроизборите и ориста на държавното управление. 43% обаче считат, че евроизборите ще играят ролята на допитване или самобитен референдум за ориста на държавното управление и ГЕРБ.

Данните са от самостоятелен бърз телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “. Проведен е измежду 800 души сред 29 и 31 януари и е почнал преди абсурда към Боил Банов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР