Обществото очаква по-широка коалиция за съставянето на правителство, защото няма

...
Обществото очаква по-широка коалиция за съставянето на правителство, защото няма
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Обществото очаква коалиция от 4 или 5 партии за кабинет

Обществото чака по-широка коалиция за съставянето на държавно управление, тъй като няма доверие в нито една партия да ръководи независимо.

Това разяснява зам.-председателят на енергийната комисия в Народно събрание Рамадан Аталай, депутат от Движение за права и свободи, в предаването „ 120 минути “ по bTV.

Попитан дали Движение за права и свободи ще бъде балансьор, той отговори: „ В тази обстановка, в която се намират през днешния ден политическите партии, е доста мъчно да се наречеш балансьор и да кажеш дали Движение за права и свободи е онази политическа групировка, която може да изведе страната до положение, в което да има държавно управление. Имаме седем политически партии в Народното събрание. Дори чисто математически да създадем разбор, се вижда, че без четири сили няма по какъв начин са се образува държавно управление, изясни той.

ГЕРБ изпуснаха опцията да чуят какво желае обществото и да поемат отговорно задачата си, с цел да предложат държавно управление, подкрепено от най-малко четири обединения. Грешката на ГЕРБ бе, че не откриха онази информационна и съдружна просвета, въз основа на която да съберат всяка политическа групировка и да създадат дружно с проф. Габровски диалога. Седемте целта на проф. Габровски не бяха разисквани с политическите партии. Тук е грешката, уточни още Аталай.

„ Тези, които не поддържаха кабинета „ Габровски “, търсиха причина да се дистанцират. Те не потърсиха метод, по какъв начин да се включат в съставянето на това държавно управление. Ако търсиш причина, постоянно можеш да намериш такава. От едната страна е Бойко Борисов, от другата – Кирил Петков. Ситуацията в страната обаче е такава, че ни вкарва в задънена улица. Светът се трансформира, само че ние не желаеме да се променим дружно с него “, сподели още Рамадан Аталай.

Политическите обединения сме изпратени в Народно събрание от обществото с ясната цел да съставим правителство и то не от една партия, а от четири или пет, на които стратегиите са безусловно идентични, сподели Аталай. И акцентира, че шест от партиите в Народно събрание са евроатлантически насочени

Всички желаеме да изведем страната от рецесията, да понижим инфлацията, да създадем условия за растеж и обществото да има търпимо бъдеще, съобщи още депутатът. И посочи:

„ Проблемът съгласно мен са водачите. И то Аз-ът на водачите. Една част от тях ги е боязън, тъй като знаят каква отговорност поемат. В изискванията на рецесия постоянно очакваш да натрупаш някакви негативи ”, сподели Аталай.

Борисов се опасява, че вероятно ГЕРБ може да се изложи и да не могат да ръководят. Затова предложи държавно управление, което не е политическо, въпреки че има измежду тях специалисти. Петков пък е некомпетентен – той не знае по какъв начин работят отвесно и хоризонтално институциите в България. ПП с изключение на информационна просвета, нямат и съдружна. Те нямат и знания за управление на страната, проучва обстановката Рамадан Аталай.

Знаете ли по какъв начин си представям площадката на политическите партии? Като една добруджанска равнища, която не е виждала дъжд от две години – изсъхнала и на части, къде пукнатини, къде пропасти. В тях може да вирее единствено троскота, единствено тези бурени, които няма да допринесат нищо положително за нацията и на хората, нагледно съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Сега сред обществото и партиите има огромен разлом. Не следваме дневния ред на гласоподавателите, акцентира той.

Ако „ Да, България ” и „ Продължаваме промяната ”, която в действителност е пропадането, считат, че техните гласоподаватели са ги изпратили в Народното събрание, с цел да бъдат крайни, да не възприемат спешната обстановка и да не одобряват избрани цели за излизане от рецесията, аз съм уверен, че можем да намерим гласоподаватели на „ Промяната ”, които чакат да има държавно управление. Кирил Петков и Христо Иванов не може еднолично поради техния си Аз и техните си ползи да не се съобразяват с това, което и техният, и нашият гласоподавател желаят, безапелационен бе Аталай.

В Българска социалистическа партия сега ври и кипи един популизъм. Подеха го тези, които споделиха, че с дясна политика ще създадат леви действия. Популизмът в международен проект ражда единствено още по-голям популизъм. Българска социалистическа партия ще бъдат онази политическа групировка, за която ми зададохте въпроса първоначално – дали ще бъдат балансьорът и дали ще се съобразят със обстановката в света, с спешната обстановка в страната и дали ще се включат, с цел да се сформира преходно държавно управление. Как ще го назовем е без значение. Но дано в случай че има държавно управление с стратегия, да забележим и техните приоритети какви са. Ще видите, че те не се разграничават доста от тези които оферират Движение за права и свободи, ГЕРБ и даже „ Промяната ”, разяснява още Рамадан Аталай.

Задачата през днешния ден е всички политически обединения да седнем на масата, да създадем договаряния и да съставим преходно държавно управление, с което да измъкнем страната от рецесията, акцентира националният представител.

Когато се вземат съществени решения, в това число за Изборния кодекс, да излезеш пред Народното събрание, да застанеш на едни палета, да създаваш палетна коалиция и да си срещу това, което се приема, вместо да стоиш в зала и да се бориш за концепциите си, и да чакаш да видиш до коня татко си или господин Атанасов, с цел да те поддържат, не го разбирам, заключи Аталай.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР