Обществото ни е много раздвоено по важни за държавата събития,

...
Обществото ни е много раздвоено по важни за държавата събития,
Коментари Харесай

Доц. Владислав Миланов: Езикът е от маркерите, които винаги ни обединяват

" Обществото ни е доста раздвоено по значими за страната събития, само че езикът остава един от белезите за еднаквост, един от маркерите, които постоянно ни сплотяват . " Това сподели в изявление за БНР доцент Владислав Миланов, лингвист, учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".
" Това е един от стожерите на държавността ", акцентира преподавателят и добави, че без обичта към езика сме обречени.

" Учителите по български език и литература имат задачата да вкарат нашите деца в силата на езика , да ги срещнат с благосъстоянията на езика ", акцентира доцент Миланов.

Относно новата методика за атестиране на преподавателите и повишени минимални условия за академично израстване доцент Владислав Миланов разяснява:

" Аз съм сигурен, че всеки от нас ще покрие тези наукометрични индикатори, макар че те не са критерии, не могат да бъдат равнопоставени към всички профили , към всички специалности. Затова и колегията, и нашето общо заседание реагира толкоз остро и толкоз професионално. "

За доста от сътрудниците " цялата тази наукометрия не е използвана, изключително в филантропичните профили ", акцентира Миланов и предложения министъра на образованието и науката да посети лекции в университета.

По думите му " всичко е направено неособено безапелационно " и " не е премислено по отношение на необятния профил на учения ".

По мотив на условието за изявления в избрани реномирани интернационалните университетски платформи Владислав Миланов посочи, че " рискуваме да изгубим отношението към националния език, към националната литература , които представяме в проучвания, в наши списания ".

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР