Обществено недоволство в цяла Турция предизвикаха резултатите от проверка на

...
Обществено недоволство в цяла Турция предизвикаха резултатите от проверка на
Коментари Харесай

Светотaтство: Турска верига блъска свинско в кюфтетата

Обществено неодобрение в цяла Турция провокираха резултатите от инспекция на управляващите, съгласно които в някои от ястията на известна верига заведения за хранене нелегално се съдържа свинско месо, заяви „ Хюриет дейли нюз ".

Наскоро министерството на земеделието и горите на Турция включи веригата за месни ястия „ Кьофтеджи Юсуф " в листата на заведенията, в които се сервират подправени храни. В известие на министерството се твърди, че през февруари в проби от кюфтета и телешки дюнер в две от заведенията на веригата в квартал Йенишехир в град Бурса е било открито свинско месо, предава Българска телеграфна агенция.

Доскоро името на веригата се пазеше в загадка, само че слуховете коя е тя към този момент разпалиха полемики в обществените мрежи.

От веригата обаче разпространиха изказване, в което отхвърлят обвиняванията. „ С 280 заведения в цяла Турция и 12 хиляди чиновници за нашата компания е невероятно да подправя артикули, както се твърди ", се споделя в известието. Компанията твърди, че по време на взимането на пробите са били осъществени механически неточности, които са довели до резултати, които не дават отговор на действителността. От „ Кьофтеджи Юсуф " настояват, че управляващите не са оставили референтни проби в компанията, която има един единствен индустриален център и продуктите, за които се твърди, че са открити в заведения на веригата, няма по какъв начин да са създадени там.

" Тюркие тудей " написа, че съгласно веригата продуктите ѝ са сертифицирани като " халал ", т.е. отговарящи на ислямските религиозни правила.

Предлагането на свинско месо в Турция е едва поради религиозната възбрана за потреблението му от мюсюлманите и свързаната с нея кулинарна традиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР