Няма нужда от нов закон за защита на отечеството, тъй

...
Няма нужда от нов закон за защита на отечеството, тъй
Коментари Харесай

Тодор Тагарев : Няма нужда от нов закон за защита на отечеството , вече има такъв

Няма потребност от нов закон за отбрана на отечеството, защото към този момент имаме подобен и това е Законът за запаса на въоръжените сили на Република България, както и по-подробна разпоредба за това, счита някогашният боен министър в кабинета " Денков " Тодор Тагарев.

Миналата седмица след Консултативния съвет за национална сигурност президентът Румен Радев разгласи, че дружно с водачите на парламентарните групи, министри и шефовете на службите са разискали и са се съгласили, че е нужен закон за отбрана на отечеството поради вилнеещите войни и некомплекта в армията.

Законът за запаса на въоръжените сили е от 2012 година Член първи гласи: " Законът урежда подготовката на жителите за отбрана на отечеството и публичните връзки, свързани с управлението, състава, подготовката, потреблението, доклада и службата в запаса на въоръжените сили на Република България ".

Отделно от предходната година има и по-подробна разпоредба за подготовката на жителите. Част от нея е военното образование в междинното обучение.

Нужда от закон има, само че с цел да разберем какво би трябвало, е необходим доста по-задълбочен разбор. " Не съм видял разбор кое работи и кое - не ", уточни някогашният министър пред Би Ти Ви. От изявлението стана ясно, че той е за доработване на закона, само че не и за написването на нов.

Тагарев се съгласи, че няма директна заплаха за страната, а вероятността за мигрантски поток дефинира като " хипотетична ", като изясни, че бягащите от Ливан се насочват по-скоро към Сирия, а не към Турция. Според него рискът от терористични офанзиви.

" Вярвам на военното разузнаване, а другите не са ми били подчинени ", отговори той на въпрос дали има вяра на службите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР