Нови 40 обвинения за сексуални нападения и изнасилване са повдигнати

...
Нови 40 обвинения за сексуални нападения и изнасилване са повдигнати
Коментари Харесай

Посмъртно: Десетки обвинения за изнасилвания срещу милиардера Мохамед ал Файед

Нови 40 обвинявания за полови набези и обезчестяване са повдигнати против починалия някогашен притежател на лондонския първокласен магазин " Хародс " Мохамед ал Файед разгласи през днешния ден английската полиция.

Ден по-рано " Хародс " заяви, че повече от 200 дами водят договаряния с управата на магазина за извънсъдебно съглашение по обвинявания в полово принуждение. Гласовете се надигнаха след разкритията в документалния филм на Би Би Си " Ал Файед: Хищник в Хародс ", излъчен на 19 септември. Малко по-късно магазинът сервира извинения за действията на някогашния притежател.

Последните обвинявания, оповестени през днешния ден, се отнасят за 40 жертви на похищенията на Мохамед ал Файед в интервала сред 1979 и 2013 година След излъчването на кино лентата на Би Би Си през септември английската полиция прикани всички жертви да не мълчат. Властите се ангажираха да проверяват дейностите на Мохамед ал Файед, само че и да потърсят отговорност и от други лица.

Милиардерът умря предходната година на 94-годишна възраст, като гибелта му на практика постави завършек на всички наказателни процедури против него. Той е татко на Доди ал Файед, който почина дружно с принцеса Даяна при автомобилна злополука в Париж на 31 август 1997 година

Десетки дами, някои малолетни по време на случилото се, упрекват Мохамед Ал Файед в обезчестяване и полови набези. Във кино лентата си Би Би Си събира показанията на към 20 дами.

" Да го кажем ясно. Мохамед Ал Файед беше страшилище. Той беше страшилище. Но той беше страшилище, основано от една система. Система, която е проникнала в " Хародс ", сподели на 20.9.2024 Дийн Армстронг - юрист на жертвите.

В четвъртък медийната корпорация съобщи, че с нея са се свързали още 65 дами, които упрекват милиардера в обезчестяване, тормоз или полово нахлуване. 37 от тях преди време са работили в " Хародс ". Някои свидетелства са още от 1977.

Една от жертвите, която през 1985-та е била на 19 години, споделя, че е била наета като икономка в имението на ал Файед в Окстед, Югоизточна Англия. Тя доста бързо схванала, че е там само с цел да служи като " полова играчка " на милиардера, който упреква в обезчестяване и похищение.

Някои от жертвите са представяни от адвокатски екип " Справедливост за оживелите от " Хародс ". По негови данни има надеждни доказателства за полови набези и в други обекти и компании на ал Файед. Сред тях е и футболен клуб " Фулъм ", платен от милиардера през 1997 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР