Общественият градски транспорт в Пловдив отново стана обект на критика

...
Общественият градски транспорт в Пловдив отново стана обект на критика
Коментари Харесай

Това ли е Евро VI? Пловдив май се върна обратно в ерата на парните локомотиви

Общественият градски превоз в Пловдив още веднъж стана обект на рецензия от страна на пловдивчани. Този път повода не е нередовността на рейсовете, неприятното отношение или хигиената в автобусите, а парадокса с обособяване на нездравословни излъчвания.
Прочетете още
От поместения клип се вижда по какъв начин автобус от линия номер 24, движещ се в ЖР „ Тракия ” е причина за замърсяване на въздуха в резултат на изгорели газове. Всички рейса на градския траспорт би трябвало да са с категоризация с най-високата екологична категория „ Евро 6 ”. Това значи да отделят и минимум излъчвания на въглероден диоксид в околната среда. Видно от клипа, цялата задница на рейса е в сажди, което изключва разновидността за регенерация на ДПФ в градски условия. Проблемът с този рейс е много от преди сегашния миг, счита създателят на видеото.



Това ли е „ ЕВРО 6 ” стандартът пита създателят на видеото? И за какво всички ние би трябвало да плащаме безумно високи налози за дизелови коли или за по-стари коли, при изискване, че в градския превоз се позволяват сходни рейсове?

Защитата на качеството на въздуха и намаляването на излъчванията на парникови газове е приоритет за Европейската комисия по екологията. Понастоящем са въведени правила за излъчвания за лекотоварни коли (леки коли, микробуси) и тежкотоварни транспортни средства (камиони, автобуси) и за отвън пътни мобилни машини. Комисията също по този начин предизвиква софтуерното развиване, с цел да помогне за опазването на околната среда и за понижаване на замърсяването на въздуха.

Напоследък от ден на ден се приказва за европейските стандарти Евро 5 и Евро 6 или Euro 5 и Euro 6. Но какво тъкмо значат тези стандарти на мнозина не е напълно ясно.

Нормите са, с цел да се лимитират нездравословните излъчвания, изхвърляни в атмосферата от колите. Европейската комисия по екология приема стандартите от Евро 1 до Евро 6. Целта на тези стандарти е да се принудят производителите на коли да основават все по-екологично чисти мотори, които да не замърсяват околната среда.

Проблемът с опазването на околната среда става все по-тежък, а замърсяването все по-осезаемо за всички нас.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР